08-09-03

24 Testament

Ik heb het vandaag een beetje moeilijk om mijn blogboek in te vullen.  Dank zij Erlend heb ik inderdaad de oplossing aangereikt gekregen, waarvoor hartelijk dank Erlend.  Patatje had me reeds gisteren de raad gegeven om Google te gebruiken.  Ik had vandaag al even op het werk de woorden snel gekopieerd en in Google ingebracht, maar zonder resultaat.  Er zijn wel verschillende websites waarin al deze woorden voorkomen, maar op het eerste zicht was er geen te vinden waarbij de woorden bij elkaar hoorden.  Deze avond was ik van plan om te proberen de woorden wat te groeperen volgens logische woordgroepen, maar die moeite hoef ik mij te besparen. 

Ondertussen heb ik met Google de tekst terug gevonden op heel wat websites.  Op een website heb ik zelfs de verwerking terug gevonden in een les voor het onderwijs.  De volledige tekst van het lied is hier te vinden.  Met Gracenote heb ik ontdekt dat het lied Testament terug te vinden is op twee CD’s: Voltooid Verleden Tijd en Vriend en Vijand.  Vervolgens heb ik op de website van Bram Vermeulen uitgeplozen dat beide CD’s dateren van 1991 en 2001, veel later dus na het verdwijnen van Sabine. 

Wellicht zal Bram Vermeulen de tekst reeds veel vroeger geschreven hebben.  Ik ken het repertoire van Bram Vermeulen niet zo goed.  Ik heb in een viering wel eens een liedje gehoord waarvan de tekst me lang is blijven nazinderen, iets over Ik heb een steen verlegd.

Maar de liedtekst van Testament heeft me zo naar het hart gegrepen dat ik er echt niet goed van ben.  Ik laat het maar bij dit geschrijfsel. Tot later…

Nog eens bedankt Erlend!


17:56 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.