06-09-03

22 Stockholm

Zo, terug thuis van een werkweekje Stockholm.  Het is goed meegevallen, beter dan ik verwacht had. Alleen vandaag voel ik me belabberd, omdat ik deze nacht hevig geplaagd werd met diarree en buikkrampen, zodat ik meer het toilet heb gezien dan mijn bed.  Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten op het vliegtuig.

Ik ben maandagmorgen vertrokken vanuit Zaventem met SAS en na een kleine twee en een half uur vliegen, raakten de banden de grond van Arlanda Airport.

Ik was nog nooit in Stockholm geweest en het moet gezegd worden, Stockholm is een prachtige stad met mooie statige herenhuizen, in een gevarieerd kleurenpalet.  Naast oude gebouwen, bezit Stockholm tevens mooie moderne architectuur.

Normaal is zo’n werkbezoek behoorlijk saai: overdag is het werken geblazen en ’s avonds dood je meestal de tijd met schoteltelevisie kijken op de hotelkamer.  Woensdagavond heb ik echter een opera meegepikt naast de Jakobskerk en donderdagavond heb ik wat gedweild in het uitgaanscentrum van Stockholm. Ik heb er een leuke Amsterdamse studente ontmoet die aan de universiteit van Stockholm een cursus internationaal zeerecht volgt.

Maandag en dinsdagavond heb ik mijn dagboek nog eens gelezen.  Een vreemde ervaring als je na twintig jaar, gebeurtenissen leest die je zo terug helder voor de geest kan halen. Zoals ik verwacht had, had Sabine er niets in geschreven.  Toch is er iets vreemds aan de hand, hier en daar werden woorden omcirkeld met een potlood.  De woorden hebben op het eerste zicht geen enkel verband met elkaar.  Ik weet dus ook niet of ze enig verband houden met de dood van Sabine. Voor wie graag puzzelt zal ik ze morgen eens opschrijven. 

18:21 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.