30-08-03

20 Niemandsland

Ik hou van films, goede films, films zoals die vaak in Filmfan te zien zijn op woensdagavond op Canvas, als er geen voetbal is tenminste, want daar hou ik niet van.  Als eenzaat (of is dit met een d???) kijk ik meestal alleen, maar dan maak ik het toch gezellig, met een glaasje wijn, een streekbiertje of een cognacje, vergezeld van een stukje kaas.  Ik heb mezelf op mijn veertigste getrakteerd met een DVD-speler, zo eentje met 6 boxen, zodat het geluid van alle kanten op je af komt.  Soms breng ik dan van het werk een LCD-projector mee en dan heb je echt dat cinemagevoel.  Enkel een dame naast mij om eens lekker in te knijpen als het spannend is, ontbreekt.

Mijn DVD’s haal ik vaak in de plaatselijke bibliotheek.  Ze hebben een mooi aanbod en je mag de DVD’s een week huren tegen de helft van de prijs zoals ik die betaal bij de videoboer.

Gisterenavond heb ik No man’s land bewonderd, een film die zich afspeelt tijdens de oorlog in Joegoslavië.  Er komt weinig geweld in voor, maar de film illustreert op zo’n sublieme manier, de zinloosheid van een oorlog en de machteloosheid van soldaten.  Problemen worden via het paraplusysteem naar boven gevoerd, waar men boven aan de top, de problemen gewoon in de doofpot stopt.

Het bijzondere aan de film is ook dat je vaak moet lachen met absurde situaties die op de keeper beschouwd, heel intriest zijn. 

Een prachtfilm die een wrange nasmaak achterlaat die je nog heel lang proeft.

 

Ik zit volgende week in Stockholm voor een reclameopdracht, je zal dus mijn dagelijkse blogje een tijdje moeten missen, maar veel mensen zullen ze wel niet missen aan de weinige reacties te zien.


11:56 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.