27-08-03

17 Vals beschuldigd

Help, de koude oorlog staat weer voor de deur, de russen vallen massaal het internet aan met behulp van Virtuele Intelligentie.  Deze virussen werden hiervoor speciaal opgeleid door Aibiemmm.  Wat kunnen wij er als simpele huis en tuin computergebruiker tegen doen? Wel, zorg voor een goed Antivirusprogramma.  Persoonlijk gebruik ik Panda, omdat dit automatisch dagelijks via het internet updates download, zonder dat ik mij daar moet mee bezig houden.  Ten tweede, installeer een Firewall.  Zonealarm is gratis (www.zonelabs.com) Ten derde, zorg dat er geen spyware op jouw computer belandt door het installeren van allerlei dubieuze software zoals Kazaa.  Ben je niet zeker of er spyware geïnstalleerd werd, dan kan je Adaware (www.lavasoft.de) downloaden een gratis programma dat spyware opspoort en verwijdert.

Trouwens, 26 augustus was een topdag voor het virus Sobig.  Ik heb zeker 30 mails ontvangen van allerlei besmette computers.  Het ergste was dat ik ook een zevental mails ontvangen heb van computergebruikers, die mij vals beschuldigden van het versturen van een mail met het Sobig-virus.  Ik heb tweemaal mijn computer gescand, zonder dat één virus werd aangetroffen (met de recentste viruslijst) .  Informatie op het net leerde me dat Sobig gewoon adressen uit het adressenboek van Outlook (express) gebruikt om als afzender te fungeren.

Ondanks al deze voorbehoedsmiddelen kan het toch nog gebeuren dat een hacker de macht over jouw computer overneemt.  Kijk maar eens op mijn Curriculum Vitae waar een hacker de reclame van Skynet onder handen heeft genomen linksboven. 
08:32 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.