24-08-03

14 Zien is geloven?

In Irak werd een Palestijns cameraman doodgeschoten omdat hij de waarheid filmde. De vraag is echter: “Is alles wat we zien, wel de waarheid?”  Neen dus, met de huidige technieken kan men alles tonen wat men wil dat je ziet, zowel op foto als op film.  Mensen zijn zo goedgelovig om het voor waarheid aan te nemen.  Niets is wat het lijkt en dit is niet van deze tijd alleen. Oorlogsverslaggeving is altijd aangepast geweest volgens de wensen van de opdrachtgevers.

Het leuke is dat de simpele leek tegenwoordig ook op zijn thuiscomputertje foto’s kan samenstellen die de wereld rond reizen via het internet als De waarheid.  Wie heeft de foto niet gezien van Bush die een kinderboek onderste boven houdt?  Ik heb hem verschillende keren in mijn mailbus gekregen.

 

Bush met verrekijker

 

Bush met kinderboek

 

Zie ook blog 1

 

Bush doet zoals altijd een beroep op God

Met tekenprogramma’s als Paintshop Pro kan je makkelijk zelf dergelijke trucjes uithalen.  Je hebt er alleen een dikke portie tijd voor nodig.

Morgen publiceer ik de originele foto die ik gebruikt heb om de collage te maken van mijn klokje thuis.

 

http://www.clickfire.com/viewpoints/articles/creating_a_manip_image.php

http://www.wired.com/news/images/0,2334,56430-5539,00.html

 

Reclame is trouwens het mooiste voorbeeld dat mensen graag geloven in leugens.15:47 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.