21-08-03

11 In memoriam

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Sabine op een vreemde manier uit mijn leven verdween.  Sabine ging elke week tweemaal joggen en maakte daarbij soms trippen van 15 km.  Op 21 augustus 1988 vertrok Sabine om 9u15 voor haar wekelijks zondagstoertje. Ze is nooit meer terug gekomen.  Toen Sabine ’s avonds nog niet terug was, heb ik de politie verwittigd. Die wilde nog geen onderzoek starten en gaf me de raad om nog 24 uur te wachten en daarna terug contact op te nemen indien ze nog niet terecht was.  De volgende dag kreeg ik om 13 uur een telefoontje dat ze was gevonden aan het kanaal, verdronken.  Volgens het parket bleek het om zelfdoding te gaan, een visser had haar van de Schaapbrug zien springen, maar er verder geen aandacht aan besteed omdat hij dacht dat het om een grap ging.  Ik heb nooit geloofd in de thesis van zelfdoding.  Sabine had geen afscheidsbriefje achter gelaten en ze was lachend vertrokken met de mededeling: “Vergeet je dagboek niet in te vullen!”, een vreemde opmerking, want ik was met mijn dagboek gestopt de dag dat ik Sabine leerde kennen.  Er waren niet de minste spanningen tussen ons en ook op school waar ze werkzaam was, waren er geen problemen.  Haar leerlingen waren haar leven.  Ze had ook nooit een poging ondernomen of er zelfs maar een allusie over gemaakt.

Elk jaar ga ik alleen in ons lievelingsrestaurant ons lievelingsgerecht eten.  Voor vanavond heb ik opnieuw een tafeltje geboekt. Ik ben nog altijd op zoek wat er die bewuste dag gebeurd is.
08:34 Gepost door Patrick Quinzebilles | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Sterkte... Vreselijk wat jij moest meemaken !
Ik leef met je mee..
en wens je (zeker voor vandaag) heel veel sterkte toe..

Gepost door: viviane | 21-08-03

Oud dagboek Patatje,

Misschien vind je het antwoord wel in jouw oud dagboek!

SV

Gepost door: S V | 21-08-03

Enorm triest, Het moet wel heel hard om dragen zijn met die onopgeloste vragen,veel sterkte en moed.

Gepost door: Pietje | 21-08-03

Veel sterkte Het parket is wel heel makkelijk met z'n conclusies. Sterkte, en ik vind je eerbetoon op deze manier een mooi gebaar.

Gepost door: Edwinek | 21-08-03

De commentaren zijn gesloten.